آیا میدانید وجه مشترک شرکتهایی نظیر مایکروسافت، دل، نپستر و فیسبوک چیست؟ غیر از این که این شرکتها در ربع قرن گذشته جزء شرکتهایی بودهاند که تغییر و تحولات عظیمی را در بازار به وجود آوردهاند، تمامی آنها توسط دانشجویان دانشگاه تاسیس شدهاند. قطعاً همه نمیتوانند مارک زاکربرگ باشند، اما به طور حتم امکان راهاندازی یک کسب و کار کوچک در دانشگاه وجود دارد. شغلهای زیادی وجود دارند که بدون سرمایهگذاری یا با سرمایهگذاری اندکی راهاندازی میشوند و نیاز به فضای اداری هم ندارند. کارآفرینی در دانشگاه علاوه بر ایجاد ارتباطهای باارزش، تولید درآمد کرده و به دانشجو کمک میکند تا از پس شهریه، خورد و خوراک و کتابهای درسی گرانقیمت بربیاید.
در اینجا قصد داریم کسب و کارهایی را به شما معرفی کنیم که میتوانید در دوران دانشجویی خود به سراغ آنها بروید و کسب درآمد کنید.
مشاور IT
فناوری اطلاعات یکی از حوزههای کاری است که حتی داشتن سالها تجربه نمیتواند به شخص کمک کند. دانشجویان معمولاً جدیدترین مهارتها را در این حوزه دارند و از جدیدترین فناوریها مطلع هستند. اگر آنقدر اعتماد به نفس ندارید که خود را به عنوان مشاور IT معرفی کنید، به اطرافیان و هم دانشگاهیهای خود بگویید که میتوانید به کسانی که مشکلات کامپیوتری دارند و خیلی از فناوری سررشته ندارند، کمک کنید.
مشاور شبکههای اجتماعی
دانشجویان اغلب در روند شبکههای اجتماعی بسیار پیشرو و مبتکر هستند. از این دانش و تجربه برای مشاوره دادن به شرکتها در استراتژی شبکه اجتماعی آنها استفاده کنید و آنان را به کانالهایی معرفی کنید که بتوانند پیامشان را در آنجا ابلاغ کنند.
طراحی گرافیکی
مشاوره در زمینه طراحی گرافیکی بیشتر به خلاقیت و استعداد بستگی دارد تا به سالها تجربه. دانشجویان رشته طراحی باید از بهترین پروژههای کلاسی خود یک پرونده هنری تهیه کنند، کارتهای ویزیت جذاب و زیبا چاپ کنند یا آنها را در یک وب سایت ارائه دهند و کار خود را آغاز نمایید.
طراحی وب سایت
دانشجویان بسیار بیشتر از قبل مجبوراند وب سایت طراحی کنند. بسیاری از دانشجویان این کار را برای گروه یا انجمن دانشجویی، هم دانشگاهیها یا برای وبلاگ شخصی خود انجام میدهند. دانشجویان میتوانند از این سایتها به عنوان نمونه استفاده کنند و با تقویت کار خود، از طریق طراحی وبسایت کسب درآمد نمایند.
عکاسی
به لطف شبکههای اجتماعی، جهان برای برقراری ارتباط بیشتر به سوی استفاده از تصویر پیش میرود. با افزایش نیاز به محتوای تصویری، استفاده از عکاسان آماتور باب شده است و به واسطه پیشرفتهایی که در حوزه فناوری صورت گرفته این عکاسان آماتور میتوانند کارهایی با کیفیت بالا تولید کنند.
تدریس خصوصی
دانشجویان میتوانند به تدریس خصوصی بپردازند و از این راه کسب درآمد کنند. آنها میتوانند با توجه به رشته تحصیلی خود یا رشتهای که در آن اطلاعات علمی کافی دارند به تدریس خصوصی مشغول شوند.
خدمات نظافتی
خوبی کار در کسب و کارهای نظافتی این است که زمان کاری مشخصی ندارند و نیاز به مکان اداری هم نیست.
شرکت در طرحهای علمی و صنعتی دانشگاه
از جمله بهترین کارهای دانشجویی، شرکت در طرحهای علمی و صنعتی است. در واقع استادان دانشگاه ترجیح میدهند از دانشجویان با توجه به تواناهایی علمیشان در این طرحها استفاده کنند، در این صورت دانشجو میتواند هم کسب درآمد کند و هم کسب تجربه.
کار در کارگاههای صنعتی
برخی دانشجویان برای پول درآوردن مجبوراند به شغلهای غیرمرتبط با رشته خود روی بیاورند. مثلاً کار در کارگاهها، هتلها، رستورانها از جمله شغلهایی هستند که دانشجویان در فصل تعطیلات به سراغ آنها میروند. حتی اگر کسب و کاری توسط یک دانشجو در دانشگاه آغاز شود، باز هم یک کسب و کار واقعی است، با امتیازات واقعی و خطرات واقعی. کارآفرینی دانشگاهی میتواند روش فوقالعادهای برای کسب درآمد و هموار کردن مسیر پیشرفت شغلی بعد از فارغالتحصیلی باشد.
اپراتوری سایت
یکی از بهترین کارهایی که یک دانشجو میتواند به سراغاش برود، اپراتوری و مدیریت سایتهای اینترنتی از راه دور است. اپراتوری شغلی پارهوقت و کم دردسر است و معمولا مشخص است که روزی چند ساعت باید صرف آن شود. برخی روزها میتوانید وقت بیشتری بگذارید و برخی روزها وقت کمتری پای سایت بنشینید.
=========================
شاید به این مطالب هم علاقهمند باشید:
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟