ذهن سرگردان افسردگی به‌جود می‌آورد یا افسردگی ذهن پریشان؟
چرا ذهن ما به‌هم‌ریخته، سرگردان و غمگین است؟
برای این‌که بهره‌وری خود را بالا ببرید و سطح تندرستی‌تان را افزایش دهید یک راه ساده وجود دارد: صدای گوشی را قطع کنید و از جلوی چشم‌تان دور کنید. طی تحقیقات جدیدی که انجام شده و نتایج آن در کنفرانس تعامل انسان و کامپیوتر 2016 ارائه شد؛ تهیه‌کنندگان آن به‌نام‌های «کاستین کاشلف»؛ «جیسون پرولکس» و «الیزابت دان» جزئیات یک برنامه آزمایشی دو مرحله‌ای را مطرح کردند.

در هفته اول از شرکت کنندگان خواسته شد تا میزان استفاده از گوشی‌ها را افزایش دهند؛ پیغام‌های نوتیفیکیشن را روشن نگه دارند و همیشه گوشی را در درسترس و جلوی چشم قرار دهند. در هفته دوم از آن‌ها خواسته شد تا سطح استفاده از گوشی‌هایشان را کاهش دهند؛ نوتیفیکیشن‌ها را قطع کنند و گوشی را از دسترس دور کنند. حالا نتایج این تحقیق چه بود؟

مطلب پیشنهادی

با دیدن این ۱۲ نشانه سریعا کار را متوقف و مرخصی بگیرید!
تدارک یک استراحت و مسافرت تفریحی را بچینید

شرکت‌کنندگان اذعان کردند در زمانی‌که سیستم اعلان پیغام روشن بود عدم توجه و تمرکز و هم‌چنین بیش‌فعالی در آن‌ها در بالاترین سطح قرار داشت. همین امر موجب شد تا میزان بهره‌وری؛ کارایی و تندرستی روانی آن‌ها کاهش پیدا کند. پی بردن به دلیل این‌که چرا نداشتن تمرکز موجب کاهش بهره‌وری می‌شود کار چندان سختی نیست ولی تأثیر آن بر تندرستی چیست؟ برای پیدا کردن جواب باید به تحقیقی که سال 2010 توسط «ماتیو کیلینگورث» و «دانیل گیلبرت» انجام شد رجوع کنیم. خواندن این مقاله بسیار جالب است؛ در اولین پاراگراف آن آمده که:

انسان‌ها برخلاف حیوانات زمان زیادی را صرف فکر کردن به اتفاقاتی که اطرافشان نمی‌افتد؛ می‌کنند یا این‌که به حوادثی که در گذشته برای آن‌ها رخ داده یا ممکن است در آینده رخ دهد یا این‌که اصلا امکان ندارد رخ دهد فکر می‌کنند. این پرسه زدن فکر و ذهن در حقیقت حالت پیش فرض فعالیت مغز است. با این‌که این توانایی تحولی عظیم و بزرگ در یادگیری؛ منطق؛ دلیل و اهداف انسان‌ها به‌وجود آورد اما می‌تواند یک هزینه احساسی داشته باشد. خیلی از رسم و رسوم سنتی و مذهبی به انسان‌ها یاد می‌دهند که شادبودن را باید در لحظه پیدا کرد و کارشناسان معتقد می‌گویند باید از پرسه زدن فکر در طول زمان جلوگیری کرد و در لحظه زندگی کرد. آن‌ها می‌گویند یک ذهن سرگردان یک ذهن ناراحت و غمگین است. نظر شما چیست؟

مححقان برای پی بردن به این قضیه یک اپلیکیشن آی‌فون را توسعه دادند که به آن‌ها این امکان را می‌داد تا در زمان‌های تصادفی سه سئوال خیلی سریع از شرکت‌کنندگان بپرسند. این سئوال‌ها عبارت بودند از: الان چه احساسی دارید؟ همین الان در حال انجام چه کاری هستید؟ و آیا به چیزی غیر از کاری که هم‌اکنون انجام می‌دهید فکر می‌کنید؟ برای پاسخ دادن به سئوال آخر پرسش‌شوندگان می‌توانستند به چهار طریق پاسخ دهند: خیر؛ بله یک چیز خوب و لذت‌بخش؛ بله یک چیز معمولی و یا بله یک چیز ناراحت کننده و ناخوشایند.

محققان در ابتدا دریافتند که ذهن افراد به‌تناوب سرگردان بود فارغ از این‌که چه کاری می‌کردند. در 46.9 درصد این سرگردانی مشاهده شد و در طی انجام فعالیت‌های خاص نیز این مسئله در 30 درصد موارد مشاهده شد.

سپس دریافتند که زمانی‌که افراد ذهن پریشان و سرگردان دارند؛ نسبت به زمانی‌که این حالت در آن‌ها وجود ندارد غمگین‌تر هستند. این مورد در تمامی حالت‌ها دیده شد. اگرچه ذهن افراد بیشتر تمایل دارد تا به موضوعات شاد و خوب فکر بکند؛ ولی در میزان شادی آن‌ها نسبت به زمانی‌که به حوادث تلخ و موضوعات ناراحت‌کننده فکر می‌کنند هیچ تفاوتی مشاهده نشد. 

محققان تأکید کردند که هرچند ذهن‌های منفی باعث می‌شوند تا افکار پریشان و سرگردان به‌سراغ فرد بیاید آنالیز آن‌ها در طول زمان نشان می‌دهد که سرگردانی ذهن عموما خود علت بود و نه نتیجه ناراحتی و غمگین بودن. ذهن اغلب انسان‌ها  سرگردان و پریشان است و ذهن سرگردان اساسا ذهن ناراحت است. در حالی‌که ذهن انسان‌ها به‌طور طبیعی به سمت سرگردانی می‌روند ولی دستگاه‌های فناورانه‌ای که ما از آن‌ها استفاده می‌کنیم باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود.

=========================

شاید به این مطالب هم علاقه‌مند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟